Interieur

De ingang naar de kerk komt aan de zijkant ter hoogte van de zijbeuk. Daar wordt een nieuwe ingang gemaakt. Als je binnenkomt zie je een receptie en via een gang naar rechts ga je naar de toiletgroep die in de pastorie aangebracht zal worden.

Vervolgens kom je in een grote barruimte, ter hoogte van het altaar. Geprobeerd wordt om authentieke elementen van die ruimte op te nemen in het nieuwe interieur.

De theaterzaal komt ter hoogte van het koor, inclusief een uitschuiftribune die plaats biedt aan 250 bezoekers.

De kerk krijgt alleen gebruiksruimtes op de begane grond. Naast de theaterzaal komen er nog drie verschillende ruimtes die op verschillende manieren te gebruiken zijn.

Er komt weliswaar een verdiepingsvloer, maar deze verdieping is alleen bedoeld voor opslag van materialen door gebruikers.

De kerk krijgt een duurzame energieinstallatie. Er komen zonnepanelen voor energieopwekking. En er komt een verwarmingsinstallatie die warm grondwater oppompt uit de grond en die het warme water gebruikt wordt voor de vloerverwarming.

Er is ook akoestisch onderzoek gedaan. De voorgestelde ingrepen zorgen ervoor dat de kerk optimaal akoestisch tot z’n recht komt en geen overlast veroorzaakt.

Er is ook een theaterplan gemaakt voor geluid en licht. We streven naar een inrichting die maximaal rendeert, niet te ingewikkeld is, maar wel professionele evenementen mogelijk maakt.

CCB_2014-07-06_presentatie publiek.indd